facebook tracking
Avdelning

Praktikplatser (internship) hos 4 svenska statliga bolag.

Connect
För dig som är nyanländ akademiker och inskriven på Arbetsförmedlingen.

Tag chansen att söka praktikplats genom initiativet Första raden på CV:t och DIVersity INITIative!


Om bolagen och praktikplatserna (rollerna):


Fyra statliga bolag erbjuder nu praktikplatser på sina huvudkontor i Stockholm; Bilprovningen, Apoteket, Vattenfall och Systembolaget. Din praktiktid är 3 månader lång och kan eventuellt förlängas 3 månader till. Du får en handledare som introducerar och guidar dig rätt i bolaget och till rollen. Under praktikperioden ordnas det träffar på arbetsplatserna för att förbättra din kunskap om svenskt arbetsliv och svenska arbetsplatser. Då får du också möjlighet att träffa och knyta kontakt med andra praktikanter och bolag. Vårt mål är att du ska starta din praktik i början av januari 2018.


De bolag som erbjuder praktikplatser, kan du läsa mer om här:De olika praktikplatserna, (som vi lägger upp allteftersom de blir klara) kan du läsa mer om här:


Diversity Initiative


Om din profil


Vi söker dig som är nyanländ eller etableringssökande akademiker med bakgrund inom något av följande områden: ekonomi, marknadsföring, kommunikation, teknik/IT, webbdesign, kommunikation, human resources (HR), kvalitet och miljö samt administration. För att kunna få praktikplats behöver du vara inskriven på Arbetsförmedlingen: https://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Min-sida/Skriv-in-dig.html


Din ansökan


Varmt välkommen med din ansökan genom att lägga upp ditt CV via länken längst ner i annonsen så snart du kan. Skriv också vilket eller vilka bolag du vill ha praktikplats hos. Om du vill kan du söka till flera roller och bolag. För att praktikperioden skall bli så utvecklande som möjligt för dig och bolaget är det viktigt med bra matchning av kompetens mellan er båda. Försök därför att beskriva dina kompetenser så tydligt du kan i ditt CV. Du kommer att få ett personligt svar på din ansökan. Om du efter samtal med oss går vidare till nästa steg kommer du att få gå på en första intervju och därefter eventuellt på matchningsträff och intervju med bolagen. Arbetsförmedlingen kommer sedan att ta beslut om praktikplats. Dina frågor om praktikplatsen svarar vi gärna på. Välkommen att höra av dig till Susanne Norman och Anna Malmqvist på susanne.norman@diversifyconsulting.se och anna.malmqvist@diversifyconsulting.se


Om initiativet Första raden på CV:t och praktikplatser hos statliga bolag


För de statligt ägda bolagen är det viktigt att vara goda exempel inom hållbarhet, mångfald och inkludering. För att kunna öka sin konkurrenskraft finns det behov och vilja att ta tillvara på den kompetens som finns på marknaden. Många nyanlända har svårt att ta sig in på den svenska arbetsmarknaden. Orsakerna är många och det finns flera lösningar på kort och långt sikt. Bland de nyanlända finns många välutbildade personer som söker arbete och vägen till arbete kan underlättas genom praktikplatser. Praktiken ger både värdefulla erfarenheter och referenser från ett statligt bolag i Sverige som den arbetssökande kan stärka sitt CV och sin framtida jobbansökan med.


För bolagen är det viktigt att ”gå från ord till handling” och göra insatser som visar ett tydligt ”vinna/vinna” för både arbetssökande nyanlända och bolagen själva. Därför startades initiativet Första raden på CV:t, för att matcha arbetsgivare och sökande praktikanter i olika yrkesgrupper.


Initiativet bygger på att stärka perspektiv, förutsättningar och nätverk hos de som söker praktikplats. Därför genomförs intervjuerna på neutrala mötesplatser och en matchningsträff för utvalda kandidater ordnas på Arbetsförmedlingen. Där kommer kandidater och anställda från bolagen kunna mötas och presentera sig för varandra. De som går vidare till matchningsträff får möjlighet att göra ett personlighetstest med skriftlig och muntlig återkoppling. Under praktikperioden ordnas utbildning för att utöka praktikanternas kunskap om svenska arbetsplatser och arbetsliv och även arbetsplatsträffar för att bredda deltagarnas nätverk. En utbildning för handledare inom bolagen arrangeras också. Initiativet samarbetar med Arbetsförmedlingen, Cubiks, Korta vägen vid Stockholms universitet och Ledarna.


Eller vet du någon annan person som skulle passa bra? Berätta om Första raden på CV:t för dem!Stockholm


Stockholm Vägbeskrivning

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor